1

Sámen naar antwoorden, voor nu en voor de toekomst.

Er gebeurt veel in de kinderopvang en in de wereld om ons heen. En er staat de komende jaren ook nog veel te gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat verbinding met de wereld om ons heen een voorwaarde is om passend antwoord te kunnen geven op die uitdagingen. En daarmee om de ontwikkeling van kinderen te kunnen verrijken. Nu en in de toekomst.  

VERBINDING IN DE SECTOR

Daarbij is ook de verbinding binnen onze eigen sector onmisbaar. Met een krachtig en gezamenlijk geluid vanuit de sector krijgen we samen meer voor elkaar. Of het nu gaat om de kwaliteit van onze dienstverlening. Of om vertegenwoordiging van alle collega’s die zich elke dag weer inzetten voor de kinderen en hu ouders. Ook draagt een consistent geluid bij aan een professionele en wervende vertegenwoordiging op de -op dit moment zo belangrijke- arbeidsmarkt. 

‘Juíst daar liggen de kansen voor een sterkere en meer duidelijke profilering van de kinderopvang’

UITGANGSPUNT IS WAT ONS BINDT.

Helaas is die verbinding in de sector niet altijd vanzelfsprekend. Dat moet én kan anders vinden we. Daarom gaan we bij Wij zijn JONG uit van wat ons als sector bindt. Maar hebben we ook oog én respect voor datgene waarin we verschillend zijn. Als we op die manier naar elkaar en naar samenwerken in de sector kijken, dan zien we gelukkig nog altijd veel meer overeenkomsten dan verschillen. Juíst daar liggen de kansen voor een sterkere en meer duidelijke profilering van de kinderopvang.

VERDER KIJKEN.

Dat doen we door verder en anders te durven kijken naar vraagstukken. En gesprekken aan te gaan, binnen én buiten onze organisatie. Samen op zoek naar het grotere plaatje, en tegelijk: áltijd gericht op vergroten van de ontwikkeling van kinderen. En op wat dat betekent voor hun ouders en onze waardevolle professionals. 

Dit resulteerde de afgelopen tijd in mooie initiatieven. Zoals de massale steun voor de brandbrief die we aan de minister aanboden. En meer recent: het gezamenlijke initiatief van de Kwaliteitscode Kinderopvang, waar we met zes marktpartijen onze nek voor hebben uitgestoken. 

Allemaal punten die ons gezamenlijk dienen, en die ook alleen dankzij bredere samenwerking in beweging konden komen. We zijn er nog niet, dat weten we. Maar door samenwerkingen te blíjven zoeken ben ik ervan overtuigd dat we de juiste antwoorden gaan vinden op de vraagstukken van nu en later. 

Jaco Donselaar

voorzitter Raad van Bestuur
Wij zijn JONG

Blijf op de hoogte

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste Wij zijn JONG-updates?
Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.


Of volg ons op LinkedIn of Facebook.

Wij zijn JONG-Update
×