1

Door: Martijn Arts, directeur Korein

betrokken en bevlogen medewerkers.

Bij Wij zijn JONG bieden we alle kinderen alle kansen om zich optimaal te ontwikkelen. Nu zijn er natuurlijk veel factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Denk aan de situatie thuis of het aanbod wat je als kind krijgt aangereikt. Maar ook of je wel of niet een fijne dag hebt. Bij onze medewerkers is dat net zo. Ook hun ontwikkeling en hun werkgeluk is afhankelijk van verschillende factoren. Als organisatie proberen we zoveel mogelijk van die factoren zo goed mogelijk te beïnvloeden.

Er is zogezegd niet één trucje waarmee je zorgt dat je medewerkers gelukkig zijn, worden of blijven. Ook is er niet één oplossing waardoor je zorgt dat de werkdruk opeens weg is. Wat we wél positief kunnen beïnvloeden, zijn al die verschillende kleine en grote factoren die het werk leuker maken. Die zorgen dat er meer regelvermogen bij een medewerker komt te liggen. Zodat ze zelf kunnen kiezen hoe ze hun werk willen doen, hoe ze zich willen ontwikkelen en hoe ze tot goede keuzes kunnen komen. Wat ze daarbij nodig hebben, is duidelijkheid, richting en een aantal kaders. Maar ook ruimte binnen die kaders om zaken op te lossen.

We investeren ook in zaken die het werkgeluk verhogen, zoals een verrassende blijk van waardering voor onze medewerkers. Of hulpmiddelen voor ieders ontwikkeling. Daarnaast verbeteren we zaken om zo de werkdruk te verlagen. Ook voor ons is krapte op de arbeidsmarkt een gegeven. Juist daarom werken we hard aan een werksfeer waarin ruimte is om dit in alle openheid met elkaar te bespreken. Wat kunnen we doen én wat hebben we nodig? Hoe behouden we een goede balans tussen het geluk van de medewerkers, een kwalitatief goede ontwikkelomgeving voor kinderen en continuïteit in onze dienstverlening? Hiervoor werken we integraal samen in teams waarin pedagogisch professionals, ondersteunende diensten en management vertegenwoordigd zijn.

Als vanzelfsprekend komen we ook in die teams uiteindelijk dan steeds opnieuw bij de vraag uit hoe we de kindontwikkeling helpen. Want de belangrijkste voorwaarde hiervoor is uiteindelijk toch die medewerker die elke dag met plezier zijn of haar werk doet.

Martijn Arts,
directeur Korein

Wij zijn JONG-Update
×