1

Welkom in ons nieuwe pand!

Een pand waar je elkaar ontmoet. Waar je elkaar inspireert. Waar je een werkplek zoekt die past bij wat je die dag wil bereiken. Dat komt allemaal samen in het nieuwe hoofdkantoor van Wij zijn JONG aan de Beemdstraat in Eindhoven. “Het is ruim en licht”, zegt Renata Caminada. “En we halen het kind naar binnen”, vult Anita van Zon aan.

Renata Caminada, manager facilitaire zaken, en Anita van Zon, directeur van de Wij zijn JONG-divisie KSS, zijn vanaf dag één enthousiast over hun nieuwe werkplek. Heel verrassend is dat niet: ze wisten waar ze terecht zouden komen, omdat ze nauw betrokken waren bij de verhuizing en inrichting – die is gebaseerd op wensen van de medewerkers. Anita: “We zagen tijdens de verbouwing hoe de ruimtes kleur en smoel kregen toen de bouwvakkers er nog rondliepen.”

Samen thuis op kantoor

Het nieuwe kantoor komt als geroepen, omdat Wij zijn JONG net een jaartje bezig was met het werkconcept ‘Samen thuis op kantoor’. “We willen medewerkers een inspirerende werkplek bieden”, zegt Anita. “Passend bij wie we willen zijn: een organisatie waar mensen zelf nadenken over welke werkplek die dag het best past. Thuis, op kantoor, staand aan een bureau, zittend op een bal, op een concentratieplek, in een brainstormruimte – noem maar op. Nu kan dat volop. Je kiest je werkplek en werkt activiteitgericht. En de techniek helpt mee: we kunnen tegenwoordig hybride vergaderen. Dus met mensen hier op locatie, en met mensen thuis.”

The Colour Kitchen schenkt koffie

Fysieke ontmoetingen zijn in het nieuwe pand veel makkelijker te organiseren dan aan de Kanaaldijk waar het hoofdkantoor voorheen gevestigd was. Renata: “Het opleidingscentrum van Wij zijn JONG-divisie Edux zat eerst op een andere locatie, maar nu is dat hier ondergebracht. We krijgen nu dus veel meer medewerkers van kindlocaties over de vloer, en zij zijn ook altijd welkom om hier te lunchen of te overleggen. Net als onze samenwerkingspartners trouwens.” De nieuwe locatie biedt ruimte genoeg met een eigen terras, voldoende parkeergelegenheid, en groen in de buurt voor een wandeling tussendoor. “In september komt er nog een grote aanwinst bij”, zegt Renata. “Dan openen we de koffiebar die wordt gerund door jongeren van The Colour Kitchen. Zij doen werkervaring op als barista of als medewerker van ons bedrijfsrestaurant, zodat ze daarna makkelijker regulier werk kunnen vinden.”

Werken aan de toekomst van kinderen

In het nieuwe pand brengt Wij zijn JONG naast collega’s en samenwerkingspartners ook het kind naar binnen. Anita: “Dat zie je bijvoorbeeld aan de signing op de muren, de kleuren, en zelfs aan de benaming van de vergaderzalen. Al die details versterken voor iedereen het gevoel dat we werken aan de toekomst van kinderen. Er komen ook letterlijk kinderen binnen: de divisie KluppluZ heeft hier twee spreekkamers.” Naast speelsheid straalt het pand rust uit. Renata: “We hebben veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals je die ook terugziet op de kindlocaties. Dat geldt ook voor het kleurenpalet. Daardoor is goed zichtbaar dat we allemaal samen Wij zijn JONG vormen.”

Wij zijn JONG
Beemdstraat 1
5653 MA Eindhoven
info@wijzijnjong.nl
(040) 294 89 40

Zien we je deze zomer of in het najaar?

Werk je ook aan de toekomst van kinderen? Dat doen we graag samen. Maak gerust een afspraak via info@wijzijnjong.nl of via je contactpersoon, en kom langs.

Wij zijn JONG-Update
×