Wie wij zijn.
Visie op pedagogiek.
Wat ons drijft.
Onze merken.

Ogenblikken.

Bijeenkomsten die aan het denken zetten

De grote veranderingen in de 21e eeuw nodigen uit tot nadenken. In Ogenblikken, een reeks van bijeenkomsten, verkennen we gedachten over opgroeien en mens zijn in de wereld van nu en de toekomst. De vraag die daarbij centraal staat is: hoe helpen we kinderen en jongeren op weg naar een betekenisvol leven? 

Sprekers en denkers die meewerken aan Ogenblikken bieden ieder een eigen perspectief. De een is filosoof, de ander is onderwijskundige, weer een ander is cultuurwetenschapper. Vanuit verschillende gezichtspunten dragen zij bij aan de dialoog over actuele thema’s in relatie tot het begeleiden van kinderen en jongeren. Zo creëren we een brede, verfrissende blik op de pedagogiek van de toekomst. Ogenblikken is het gesprek over bijdragen aan een toekomst die we niet precies uit kunnen tekenen, maar wel mee kleur kunnen geven. 

OGENBLIKKEN met Daan Roovers.

Dinsdag 8 oktober 2019

“Wat is het ontzettend gaaf dat we hier vanavond met elkaar zitten!” Met die woorden werd op 8 oktober 2019 de eerste Ogenblikken geopend. Samen met partners in onderwijs, kinderopvang en het sociale domein gaat Wij zijn JONG in deze reeks van bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op de vraag: waartoe voeden we op?

lees verder

De volgende OGENBLIKKEN.

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over een volgende editie van Ogenblikken. Nadere informatie volgt via deze website.

Impact door inspiratie.

Ogenblikken wil impact genereren door te inspireren. Met het bieden van nieuwe inzichten tijdens bijeenkomsten of door het delen van een prikkelende podcast, lezing of video. Zo willen we bijdragen aan nieuwe gesprekken over dat wat we van betekenis vinden in de begeleiding van kinderen en jongeren. Want dít ogenblik bevat voor ieder van ons de kans om de toekomst mee te creëren.

Laat je inspireren

Brief aan de toekomst van Sam

Hoe is het om over twintig, vijftig of honderd jaar op te groeien? Hoe ziet de wereld er dan uit en wat wensen we nu voor toekomstige generaties? Bekijk hier de brief aan de toekomst van 8-jarige Sam. 

 

Ogenblikken is een initiatief van Wij zijn JONG
E: ogenblikken@wijzijnjong.nl | T: 040 – 294 89 40 | Contactpersoon: Mariëtte Rijks
Heeft u een vraag of interesse in een volgende bijeenkomst? Vul ons contactformulier in.