Wie wij zijn.
Visie op pedagogiek.
Wat ons drijft.
Onze merken.

Ogenblikken met Daan Roovers.

Dinsdag 8 oktober 2019

Eerste Ogenblikken: inspirerende aftrap

“Wat is het ontzettend gaaf dat we hier vanavond met elkaar zitten!” Zo opende Ton Leeggangers, voorzitter van de Raad van bestuur van Wij zijn JONG, dinsdagavond 8 oktober de eerste Ogenblikken. Samen met partners in onderwijs, kinderopvang en het sociale domein gaat Wij zijn JONG in deze reeks van bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op de vraag: waartoe voeden we op?

Of kunnen we beter zeggen: waartoe moeten we op willen opvoeden? Want dat is de vraag die Denker des Vaderlands Daan Roovers liever stelt. Als gastspreker leidde zij de aanwezigen aan de hand van haar persoonlijke zoektocht naar het antwoord hierop, langs het gedachtengoed van filosofen zoals Rousseau en Hannah Arendt. Daarna volgde, onder leiding van gespreksleider Jorn Matema van Bureau&MAES een verdiepende dialoog met de aanwezigen met alle ruimte voor vragen.

De slotconclusie van deze eerste Ogenblikken? Het is bijeenkomst die even tijd nodig heeft, tijd om eyeopeners en nieuwe gezichtspunten te laten bezinken en om gedachten te ordenen. Wat direct beklijft, is het gevoel dat een gesprek over opvoeden actueler is dan ooit én dat een nieuwe eigentijdse pedagogiek vooral gebaseerd zal zijn op een positief vertrouwen en een samengaan van de liefde voor het kind met een liefde voor de wereld.

Tot een volgende Ogenblikken!