Onze bijdrage 

Via de Wij zijn JONG Foundation delen we de kennis en capaciteit die we in ruim 30 jaar hebben opgebouwd binnen Wij zijn JONG. De competenties, ervaring en mankracht van Wij zijn JONG is noodzakelijk om onze doelstelling te ondersteunen. Het pedagogische en didactische expertisegebied van Wij zijn JONG en de daaraan gekoppelde opleidingen vormen de basis om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan andere initiatieven.  

Ook de innovatieve oplossingen en brede netwerk van Wij zijn JONG staan ter beschikking van partners en organisaties waar wij mee samenwerken. Naast de kennis en capaciteit die we inbrengen is een financiële bijdrage ook mogelijk. Dit kan een bijdrage zijn aan projecten die door hun vernieuwende werkwijze (nog) geen reguliere financiering kunnen ontvangen. 

Zo ondersteunen we initiatieven die, net zoals Wij zijn JONG dat doet, kinderen en jongeren op weg helpen naar een betekenisvol leven. Dit is onze bescheiden bijdrage aan een wereld met meer gelijke kansen. 

Kind- en jongerenontwikkeling 

Kinderen en jongeren zijn dragers van de toekomst. Wij stimuleren kinderen en jongeren om hun talenten te ontdekken én te ontwikkelen, in een omgeving waar ze worden uitgedaagd. Want waar kinderen en jongeren lekker in hun vel zitten en met hoge betrokkenheid actief zijn, zijn ze optimaal in ontwikkeling. 

Kansengelijkheid

Alle kinderen en jongeren met dezelfde talenten moeten evenveel kans maken op de ontwikkeling hiervan, onafhankelijk van waar hun wieg staat, de sekse of maatschappelijke status. 

Meer informatie over de Wij zijn JONG Foundation? 

Lees hier ons beleidsplan. 

Lees hier ons financieel jaaroverzicht.

 

Over ons

Vanuit onze ambitie ‘werken aan kindontwikkeling en kansengelijkheid’ ondersteunen wij sociaal-maatschappelijke initiatieven in Nederland, die direct of indirect bijdragen aan de missie van Wij zijn JONG: “Het verrijken van kindontwikkeling, zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige, sociale en bekwame volwassenen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van nu en in de toekomst.” 

Wij maken het verschil door vooral sociale, maatschappelijke en technologische innovaties te ondersteunen. Omdat wij van mening zijn dat de uitdagingen van vandaag, vragen om oplossingen van morgen. 

Bestuur

Eén van de taken van het bestuur van Wij zijn JONG Foundation is beoordelen of nieuwe projecten aansluiten op onze visie. Samen met initiatiefnemers kijken ze wat de best passende ondersteuning is en hoe de samenwerking eruit ziet. Zo werken we samen aan een samenleving waarin alle kinderen van 0 tot 18 jaar mee kunnen doen.


Martijn Arts
Voorzitter

Martijn-Arts.jpg

Petra Ebben
Penningmeester

Q-Zorg-Petra-DEF.jpg

Erwin Vergouwen
Secretaris

Erwin-Vergouwen.jpg

 

______________________________________________________________________________

Disclaimer | Wijzijnjong.nl