12

Bijeenkomsten die je aan het denken zetten.

Ogenblikken is een nieuw initiatief van Wij zijn JONG. De aftrap was in oktober 2019: de eerste van een reeks ontmoetingen met een filosofisch karakter. Met Daan Roovers.

De huidige maatschappelijke ontwikkelingen gaan sneller dan we bij kunnen houden. In wat voor wereld groeien onze kinderen op? En wat moeten we ze meegeven?

Met Ogenblikken neemt Wij zijn JONG ruimte voor reflectie. Samen met collega-organisaties verkennen we relevante vragen rondom pedagogiek en filosofie. Bijvoorbeeld: Waartoe voeden wij op in deze tijd? Bekijk hier de aftermovie van de 1e OGENBLIKKEN op 8 oktober 2019. 

opvoeden.png
Opvoeden in de 21ste eeuw.

Deze publicatie verscheen ter gelegenheid van Ogenblikken 8 oktober 2019. 

OGENBLIKKEN 2020 met Jan Bransen.

Curator Daan Rovers heeft ons uitgedaagd de vraag ‘waartoe voeden wij op?’ te vervangen door de vraag ‘waartoe willen we opvoeden?’. In de volgende editie van OGENBLIKKEN zal filosoof en hoogleraar Jan Bransen zijn licht laten schijnen op die uitdaging. Sinds 1 januari 2020 is hij Academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre. Met ‘Laat je niets wijsmaken’ (Klement, 2013) won Jan Bransen de Socrates Wisselbeker, de prijs voor het meest prikkelende filosofieboek.

De ideeën van Jan Bransen passen in een verkenning van opvoeden en onderwijzen in een veranderende wereld. Zo onderzoekt hij in zijn pleidooi ‘gevormd of vervormd’ de relatie tussen leren en leven. Daarin gaat hij dieper in op de rollen die opvoeding en onderwijs spelen in onze wereld.

Jan Bransen in gesprek met Daan Roovers over ontwikkeling, de rol van onderwijs én gezond verstand in een nieuwe editie van OGENBLIKKEN.

Meer informatie en de eerstvolgende datum is te vinden op: wijzijnjong.nl/ogenblikken

Jaaroverzicht Wij zijn JONG 2019
×